Mistä kavereita?

Aikuinen voi auttaa lasta löytämään kavereita muutenkin kuin Kaverikutsun kautta. Seuraavassa muutamia ideoita paikoista, joista voisi löytyä samanhenkistä seuraa.

  • Hakeudu paikkoihin, joissa on muita lapsia, esim. puistoon tai perhekahvilaan. Jos lapsi löytää kivan leikkikaverin, sovi mahdollisuuksien mukaan uusi tapaaminen.
  • Kysele päiväkodissa / koulussa, kenen kanssa lapsi tulee toimeen, ja kutsu tätä lasta kylään kotiisi tai vaikka puistoretkelle.
  • Etsi lapsellesi häntä kiinnostava harrastus. Mikäli kyseessä on yksin tehtävä asia, etsi muita ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita samasta asiasta ja järjestä kohtaamisia. Harrastus voi olla myös koko perheen yhteinen. Esimerkiksi järjestöihin pääsee mukaan kaikenikäisiä.
  • Kirje- tai skypekaverikin voi olla hyvä vaihtoehto.
  • Kavereita voi etsiä myös netin kautta, esim. tietokonepeleissä voi muodostua pelaajayhteisöjä. Lapsen ei kuitenkaan tule viettää koko päivää tietokoneen ääressä, joten olisi hyvä, jos kavereita olisi myös elävässä elämässä. Näistä pelikavereistakin voi saada elävän elämän kavereita, jos he asuvat riittävän lähellä.

Kerro kommentteihin omat vinkkisi kavereiden löytämiseen!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *